Om het voor onze patiënten makkelijker te maken hebben wij ervoor gezorgd dat wij vele expertises onder één dak aanbieden. Zo kunt u bij ons terecht voor o.a. algemene tandheelkunde, gebitsreinigingen, cosmetische tandheelkunde, orthodontie en endodontologie.

Diensten

 Cariës & Vullingen 

Cariës is de wetenschappelijke term voor tandbederf, beter bekend als ’gaatjes’. Het wordt veroorzaakt door specifieke soorten bacteriën die in de mond leven. Deze binden zich vast aan de tanden als een kleverige laag wat plaque wordt genoemd. De bacteriën zetten de suikers en koolhydraten in ons voedsel om in zuren. Deze zuren lossen de mineralen in het glazuur dat de kroon van de tand (het gedeelte dat u kunt zien) bedekt op. Terwijl het glazuur en de dentine afbreken ontstaat er een gaatje. 

Symptomen 

In de beginstadia zult u nog geen symptomen ervaren. Wanneer de cariës door het glazuur het dentine heeft bereikt kunt u last krijgen van gevoeligheid bij zoetigheid en warme of koude gerechten of drankjes. 

Extracties

Een extractie is het verwijderen van een tand of kies, hetzij chirurgisch of conventioneel. De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, dit zorgt voor een pijnvrije behandeling. 
In sommige gevallen dient de tand of kies chirurgisch te worden verwijderd. Zie het tabblad 'chirurgie' voor meer informatie.

Facings

Het plaatsen van een facing is een cosmetische behandeling waarbij een dunne laag composiet of porselein op het zichtbare deel van de tand wordt geplaatst om de algehele uitstraling te verbeteren.  

Een composiet facing wordt direct in de mond gemaakt, vergelijkbaar met een vulling. Een porseleinen facing wordt buiten de mond gemaakt en op een later moment geplaatst. De tandarts kan de kleur, vorm, tint en meer kenmerken van de facings aanpassen om het er zo echt mogelijk uit te laten zien. 

Kronen & Bruggen

Een kroon is een kunstmatige kap gemaakt van porselein of zirkonium die over een beschadigde tand met wortelkanaalbehandeling wordt aangebracht. 

Kronen, bruggen, inlay’s, onlay’s, overlay’s en facings worden allemaal gemaakt van porselein, zirkonium of composiet. Dankzij onze geavanceerde techniek in de digitale tandheelkunde kunnen we middels de Cerec – Cad Cam u verzekeren dat de behandeling van extreem hoge kwaliteit is en u binnen één dag over uw nieuwe kroon beschikt. 

Mondhygiënist

De Mondhygiënist is een gediplomeerd professional die tandplak en tandsteen effectief verwijdert. 

Tandplak is een verzameling van bacteriën in de mond en ontstaat wanneer koolhydraten en zetmeel zoals melk, frisdranken, cake, snoep enz. op de tanden achterblijven. Bacteriën die in de mond leven gebruiken dit als hun voedsel en zetten dit om in zuren. Deze zuren resulteren na verloop van tijd in tandbederf omdat ze het tandglazuur aantasten. Tandplak is gekoppeld aan wortelcariës evenals tandvleesaandoeningen en bloedend tandvlees (gingivitis - parodontitis). 

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling is noodzakelijk wanneer de pulp, het zachte weefsel in het wortelkanaal, ontstoken of geïnfecteerd raakt. De ontsteking of infectie kan verschillende oorzaken hebben. 

Symptomen
Tekenen zijn pijn, langdurige gevoeligheid voor warmte of kou, gevoeligheid bij aanraken en kauwen, verkleuring van de tand, zwelling, drainage en gevoeligheid in de lymfeklieren evenals nabijgelegen bot- en tandvleesweefsels. Soms zijn er echter geen symptomen aanwezig. 

Wij bieden ook orthodontie behandelingen aan. 
Klik hier voor de opties:

Tarieven

Jaarlijks worden de tandarts tarieven door de overheid geïndexeerd. Klik op de onderstaande link om de huidige tarieven te bekijken. 
Bij uw controle ontvangt u een kosten begroting waarop de voor u benodigde behandelingen per code worden gespecificeerd.