Chirurgische behandelingen

Implantaten

Een (tand)implantaat is een titanium schroefje dat in het kaakbot wordt geplaatst. Dit is een goede oplossing als één of meerdere tanden of kiezen ontbreken of niet meer te behouden zijn.

Een implantaat neemt als kunstwortel dan de functie over van de vroegere tandwortel en kan gebruikt worden als stevige basis voor kronen, bruggen of een klikgebit.

Chirurgische extracties

Als de kies onder uw tandvlees of schuin in de kaak ligt, zal er een chirurgische extractie moeten worden uitgevoerd. De tandarts zal plaatselijk weefsel en/of bot moeten verwijderen om de tand of kies goed te kunnen extraheren.


Laser behandelingen

Gingivectomie

Gingiva is een ander woord voor tandvlees. Gingivectomie is het chirurgisch verwijderen van tandvlees. Het kan om esthetische redenen worden toegepast vanwege een 'gummy smile'. Tijdens de behandeling zal de tandarts het tandvlees verwijderen en her contouren rond de tanden om een meer esthetische of hygiënischere positie te bereiken.

Frenulectomie (lipband of tongriem doorhalen)

Bij sommigen is de tongriem te kort of te ver aan de tong vergroeit of zijn de lipbanden te strak. Dit vermindert de bewegelijkheid van de tong en de lippen. In zulke gevallen kan het verstandig zijn om de tongriem of lipband door te halen. 

Een te korte tongriem komt vaker bij baby's voor, hierdoor kunnen zij niet goed drinken. Door middel van de laser kan de tongriem snel en zonder bloeding worden doorgehaald. 

Pijn therapie

Bij pijn in de kaakgewrichten kan lasertherapie worden toegepast. Dit helpt de pijn te verzachten. Het effect merk je soms direct. De lasertechniek is effectief omdat het klachten direct bij de bron aanpakt. Zonder operatie of medicatie.