Implantologie

Wat is een implantaat?

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Soms zijn ze voorzien van een keramische laag. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese. Implantaten zijn de basis waarop een kroon, brug of kunstgebit wordt vastgezet.

Kronen, bruggen, inlay’s, overlay’s en facings

Al deze prothetische restauraties zijn gemaakt van porselein, zirkonium of composiet. Dankzij onze geavanceerde techniek in digitale tandheelkunde kunnen we er zeker van zijn dat we in één enkele afspraak een behandeling van uiterst hoge kwaliteit kunnen uitvoeren.

De behandeling met de Cerec – Cad Cam

Na het omslijpen van de tand, gedaan onder lokale anesthesie om ongemak te voorkomen, zullen we de volgende stappen volgen:

 • Stap 1: Scannen
  Alle tanden en kiezen worden gescand met de CEREC Omnicam waarbij de scan wordt omgezet in een precieze 3D afbeelding van het gebit.
 • Stap 2: Ontwerpen
  Na het analyseren van de scan genereert de CEREC-software een voorstel dat door de tandarts wordt aangepast.
 • Stap 3: Productie
  De slijp- en freeseenheid CEREC en de CEREC-software zijn optimaal op elkaar afgestemd. Het frezen en slijpen van het (zirconia) ontwerp is uiterst precies, waardoor de restauraties gladde oppervlakken en randen hebben.
 • Stap 4: Glazuren
  De zirconia-restauraties  worden geglazuurd en gaan vervolgens in de compacte CEREC SpeedFire oven. De inductietechnologie maakt een ongeëvenaard korte baktijd mogelijk.

Zodra de kroon is voltooid, wordt deze permanent gecementeerd met een composietcement. Er is bewezen dat dit de beste manier is om een ​​kroon te cementeren.

De totale behandeling duurt tussen de 1 en 2 uur.

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

Inschrijven bij Dental Diamond

Wij nemen weer nieuwe patiënten aan, u kunt zich nu inschrijven
TOP
WhatsApp WhatsApp